Bereikbaar van 8:00 tot 20:00

085-2500525

You rock

We roll

Wat is payrolling voor Freelancers?

Wij krijgen vaak de vraag:
Wat is payrolling voor Freelancers nu precies?

Als Freelancer heb je te maken met verschillende facetten van het ondernemerschap. Je moet zelf je opdrachten verzorgen, maar ook ben je verantwoordelijk voor alles wat met het zelfstandig ondernemerschap te maken heeft. Denk aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, de facturatie van je opdrachtgevers en het innen daarvan, je boekhouding bijhouden,  en een oude dag voorziening treffen. Daarnaast vinden Freelancers hun vak natuurlijk helemaal te gek maar willen ze vaak niet zoveel tijd besteden aan alle randzaken.

Wanneer je kiest voor payrolling via Payroll Freaks kom je dus in dienst bij Payroll Freaks als een flexibele werknemer. Jij zorgt voor je eigen opdrachten en wij verzorgen je administratie voor het gedeelte dat je via ons werkt. Je hebt dus alle voordelen van een loondienstverband met daarbij de vrijheid om zelf voor je opdrachten te zorgen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer je als Freelancer in de evenementen industrie aan de slag bent is een arbeidsongeschiktheidsverzekering erg kostbaar. Premies van € 750,- per maand en meer zijn heel normaal. Dit komt omdat het werk ook niet zonder risico’s is. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Wanneer je kiest voor payrolling via Payroll Freaks ben je automatische verzekerd voor de ZW (ziektewet) en WIA (Langdurige ziekte). Dit is vergelijkbaar wanneer je regulier bij een werkgever in dienst zou zijn. Niet alleen ontvang je een uitkering, maar krijg je ook hulp bij je herstel om snel weer aan de slag te kunnen.

Werkeloosheidswet

Als zelfstandig ondernemer heb je geen recht op loondoorbetaling als je geen opdrachten hebt. Dit kan best grillig zijn. Hier kun je je ook niet voor verzekeren. Wanneer je voor payrolling via Payroll Freaks kiest is hier wel een voorziening voor. Je kunt namelijk terugvallen op de werkeloosheidswet (WW) wanneer je even geen opdracht hebt. Een en ander is wel afhankelijk van je arbeidsverleden. De mensen van Payroll Freaks kunnen je hier alles over vertellen.

Facturatie

Wanneer je als Freelancer voor een opdrachtgever werkt is het zaak dat je je gewerkte uren, dagtarief of complete opdracht ook in rekening brengt bij je opdrachtgever. Ook het innen van het geld doe je zelf. Soms duurt het lang voordat je je geld krijgt. Of nog vervelender,soms zelfs helemaal niet. Bij payrolling via Payroll Freaks doen wij dit voor je. Wij factureren jouw opdrachtgever hetgeen wat je met hen afspreekt. Denk daarbij aan je uurtarief maar ook eventueel je reiskosten en verbruiksartikelen die aan je opdracht verbonden zitten. Daarnaast innen wij ook het geld voor je. Je bent zelfs verzekerd voor de wanbetaling daarvan. Je krijgt dus altijd je geld.

Boekhouding

Ook het doen van je boekhouding is onderdeel van je bestaan als Freelancer. Debiteuren en crediteuren, inkomstenbelasting en aangiften omzetbelasting zijn dan allemaal zaken waarmee je te maken krijgt. Wanneer je volledig kiest voor payrolling via Payroll Freaks heb je hier niet meer mee te maken. Je bent immers in loondienst. Wanneer je voor een gedeelte van je opdrachten kiest voor Payrolling heb je hier nog wél mee te maken.

Pensioen Opbouw

Als zelfstandige bouw je standaard geen oude dag voorziening op. Hier dien je voor te sparen. Veel zelfstandigen doen dit niet terwijl dat natuurlijk erg onverstandig is. Bij Payroll Freaks bouw je wel pensioen op. Bij Payroll Freaks SAVE IT vanaf dag 1 en bij Payroll Freaks CASH IT vanaf 6 maanden payrollen.

Gemak van Payroll

Dat is misschien wel een van de belangrijkste punten van payrolling via Payroll Freaks: het gemak. Doordat je je administratie door ons laat doen heb je meer vrije tijd. Jij kunt je lekker bezighouden met hetgeen waar jij goed in bent, wij doen de rest. You Rock, we Roll.

Vragen?
Neem contact op!

arrow2

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact op.

Bereikbaar van 8:00 tot 20:00

085-2500525

Kennisbank

Voorbeelden: CashIT, SaveIT