Bereikbaar van 8:00 tot 20:00

085-2500525

You rock

We roll

FAQ

“Freakuently” Asked Questions

Volgens Wikipedia is Payrolling een dienst waarbij een bedrijf het werkgeverschap van een werknemer uit handen geeft aan een Payrollbedrijf. In het geval bij Payroll Freaks komt een Freelancer in dienst bij Payroll Freaks en leent hij zichzelf uit aan zijn opdrachtgever.

Wat is de Wet DBA?

De Wet Deregulering Arbeidsrelaties (DBA) is een wet die op 1 mei 2016 actief is geworden. Deze wet heeft de oude wet Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) vervangen. Door deze wet is de verhouding tussen Freelancers en hun opdrachtgevers veranderd. Lees hier meer…

Wanneer wordt mijn salaris betaald?

Bij zowel Payroll Freaks CASH als bij Payroll Freaks SAVE IT hebben we een 4-wekelijkse verloning.

Hoe dien ik mijn gewerkte uren in?

Payroll Freaks werkt met een online urenportaal. Zodra je klant wordt bij ons krijg je toegang tot dit portaal. Wekelijks vul je hier je gewerkte uren in. Wij verzorgen vervolgens de facturatie daarvan. Download hier de handleiding.

Kan ik declaraties indienen?

Kosten die direct verbonden zijn aan de opdracht kunnen gedeclareerd worden zodat Payroll Freaks ze in rekening kan brengen bij je opdrachtgever. Uiteraard dien je dit wel met je opdrachtgever af te stemmen. Deze worden één op één berekend aan je opdrachtgever en aan je uitgekeerd. Ook je reiskosten kun je bijvoorbeeld op deze wijze vergoed krijgen.

Kan ik ook andere kosten die niet direct aan de opdracht te linken zijn indienen?

Ja dit is (beperkt) mogelijk. Door middel van de werkkosten regeling (WKR) kunnen we 1,2% van je loonsom netto vergoeden. Deze regeling zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld ook je telefoonkosten kunt declareren. Je dient dan wel meerdere uren via ons te werken. Vraag hier meer informatie aan.

Moet ik fulltime via Payroll Freaks werken?

Nee dat hoeft zeker niet. Je kunt er ook voor kiezen een gedeelte zelfstandig te werken en een deel via payrolling via Payroll Freaks te doen. Houd er wel rekening mee dat je alleen maar verzekerd bent voor de WW, ZW en WIA voor het gedeelte dat je via ons werkt. Je dient dus voor het gedeelte dat je zelfstandig werkt alsnog je boekhouding, facturatie en belastingen te regelen.

Wanneer kan ik jullie bereiken?

Wij weten dat je in de evenementenwereld hard moet werken. Overdag heb je niet altijd tijd voor je vragen. Wij zijn daarom telefonisch te bereiken van 8:00uur ‘s ochtends tot 22:00 uur ‘s avonds.

Waarom is er geen Payrolling Calculatiemodule op de website waar ik zelf mijn salaris kan berekenen?

Payrolling is maatwerk. Een standaard payrolling calculatiemodule bestaat dan ook helaas niet. Er zijn heel veel factoren waar we rekening mee moeten houden. We vinden het belangrijk dat we je wensen weten. We adviseren je hier graag persoonlijk over.

Hoe ben ik verzekerd?

Op het moment dat je als Freelancer zelfstandig werkt ben je nergens voor verzekerd. Wil je dat wel, dien je dat zelf te regelen. Denk daarbij aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Op het moment dat je payrollt via Payroll Freaks ben je automatisch verzekerd voor de WW (werkeloosheidswet) ZW (Ziektewet) en WIA (Langdurig ziektewet).

Doet Payroll Freaks met alle opdrachtgevers zaken?

Payroll Freaks voert voorafgaand aan de opdracht aan een credit check uit. We kijken dan naar de kredietwaardigheid van je opdrachtgever. Wanneer deze niet toereikend is moeten we individueel gaan kijken hoe we zaken kunnen doen. Soms komt het voor dat we dus geen zaken willen doen met je opdrachtgever.

Heb ik een KvK inschrijving nodig om te kunnen freelancen via Payroll Freaks?

Nee. Dit is niet nodig. Je bent immers “gewoon” in loondienst. Je verzorgt zelf je opdrachten en wij verzorgen de salarisafhandeling. You Rock, we Roll!

Vragen?
Neem contact op!

arrow2

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact op.

Bereikbaar van 8:00 tot 20:00

085-2500525

Kennisbank

Voorbeelden: CashIT, SaveIT