Bereikbaar van 8:00 tot 20:00

085-2500525

You rock

We roll

Voor opdrachtgevers

Wist u dat er in Nederland meer dan 1 miljoen Freelancers zijn? De laatste jaren is deze groep enorm gegroeid en deze trend zet door. Niet zo gek ook, want in veel branches in Nederland is het gebruikelijk om Freelancers in te huren. Niet in de laatste plaats binnen de podium- en evenementenbranche. Handig! Want als opdrachtgever betaalt u enkel voor iemand wanneer u deze ook daadwerkelijk nodig heeft. Maar, werkt dat eigenlijk wel zo?

Bent u zich bewust van de nieuwe regelgeving en de eventuele gevolgen voor u?

Veel Freelancers denken nauwelijks aan hun toekomst en zijn vaak niet of nauwelijks verzekerd voor arbeidsongeschiktheid of aansprakelijkheid. Een doorn in het oog van de Nederlandse overheid en mede hierdoor is de Wet DBA in het leven geroepen. Deze heeft de aloude VAR verklaring vervangen. Dit betekent dat wanneer u een Freelancer inhuurt, deze samen met u een modelovereenkomst moet hebben die de belastingdienst goedgekeurd moet hebben. U als opdrachtgever wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden. Dit betekent dus dat u aansprakelijk gesteld kunt worden als de Freelancer die voor u werkt zijn of haar papieren niet op orde heeft. Kan het toch zomaar ineens een duur grapje worden, want dat betekent dat u dan alsnog loonbelasting moet betalen bovenop het reeds betaalde uurtarief van de desbetreffende Freelancer.

En dat is niet alles. De regels voor het inhuren van een Freelancer zijn ook veranderd. Er zijn er legio en wij vertellen u hier graag meer over. Maar er is één hele belangrijke regel:

“Het is niet toegestaan om extra capaciteit in te huren. Het is alleen toegestaan expertise in te huren.”

Een hele gevaarlijke, want de meeste bedrijven huren Freelancers in om de periodieke grote hoeveelheid werk te overbruggen en zijn zich hier niet altijd van bewust. Hoe mag het dan wel? Via een payroll bedrijf. Een van de redenen waarom wij gestart zijn met Payroll Freaks. Om zowel u, als de Freelancer te faciliteren in de rompslomp van een eventuele samenwerking.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Payroll Freaks heeft de jarenlange kennis en ervaring in de podium- en evenemententechniek branche van medeoprichters Freek en Stephan gecombineerd met de jarenlange Payroll dienstverlening ervaring van Barrie om zo een goede en hoogwaardige dienst te kunnen leveren. We behartigen de belangen van zowel de Freelancer als de opdrachtgever en zorgen ervoor dat we voor beide partijen toegevoegde waarde bieden. Naast de faciliteiten voor een samenwerking met een Freelancer, kunt u bij ons natuurlijk ook terecht voor payrolldienstverlening voor personen die u aan wilt nemen die geen Freelancer zijn.

Wij garanderen een transparante en duidelijke dienstverlening en hechten enorm veel waarde aan gebruiksgemak. Digitaal werken is daar een onderdeel van. We zijn NEN, VCU- en NBBU gecertificeerd en voldoen aan alle wettelijke eisen van de overheid en belastingdienst.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u heel graag te woord.

Vragen?
Neem contact op!

arrow2

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact op.

Bereikbaar van 8:00 tot 20:00

085-2500525

Kennisbank

Voorbeelden: CashIT, SaveIT